1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Порожанов и екипът му се срещнаха с Асоциацията на младите фермери в България

Министър Порожанов и екипът му се срещнаха с Асоциацията на младите фермери в България

Производителите искат да участват в предстоящите дискусии относно ОСП

„Много е важно да чуя мнението на младите фермери по темите, касаещи новия програмен период на Общата селскостопанска политика“, заяви министър Порожанов по време на среща с Асоциацията на младите фермери в България. Той призова асоциацията да се включи активно във всички дебати, които инициира Министерството, не само свързани с ОСП, но и с цялостната политика в сектор „Земеделие“.

„Повечето от нас сме учили в западни университети, имаме реален опит и искаме да бъдем партньор в предстоящите дискусии относно ОСП, заяви Пламена Куртева. След като завършва образованието си в САЩ, Пламена трупа опит в Унгария, а след това се завръща да управлява семейната ферма в село Златовръх, Асеновградско.

Петко Симеонов, производител на мед, допълни, че младите искат да имат възможност да се развиват и това да стане през съответните инструменти на бъдещата ОСП.

Председателят на асоциацията Петър Петров от Габровско, който се занимава с овцевъдство и говедовъдство  подчерта, че младите фермери искат да работят за развитието на селските райони.

По време на срещата младите фермери представиха пред министър Порожанов и екипа му част от своята продукция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.