1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. НАЗ ще бъде домакин на среща на земеделски камари от Европа

НАЗ ще бъде домакин на среща на земеделски камари от Европа

Всяка организация щe представи своята позиция за бъдещето на Общата селскостопанска политика

Националната асоциация на зърнопроизводителите ще бъде домакин на Петата среща на земеделските камари от Регион „Три морета“, която ще се състои на 11-12 март 2019 г. в хотел „Метрополитън“, гр. София.

По време на Форума всяка организация щe представи своята позиция за бъдещето на Общата селскостопанска политика в навечерието на изборите за Европейски парламент. Ще бъдат обсъдени перспективите за гласуване на рамката на ОСП след 2020 година от този или от следващия състав на Европарламента.

Поканени във Форума са представители на Европейската комисия и Европейския парламент, както и земеделските камари на Франция и Германия. Участие ще вземат и представители на земеделските камари и организации от Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия, Хърватия и Унгария.

Гости в първия ден на форума ще бъдат министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание – Десислава Танева.

На 12 март, от 13:00 часа участниците от всички земеделски камари ще дадат пресконференция за постигнатите резултати от срещата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.