1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте в Агрофорум: Как да стопираме очакваните болести по пшеницата

Гледайте в Агрофорум: Как да стопираме очакваните болести по пшеницата

И още: Местни инициативни групи от цялата страна се събраха във Велинград

Най-сигурният начин житните култури да преодолеят стреса от резките температурни амплитуди е приложението на биостимулатор. Какъв продукт би ви свършил работа и кои са най-неотложните растителнозащитни грижи за културите през пролетта.

Как върви прилагането на подхода Водено от общностите местно развитие към този момент. Каква е оценката на Местните инициативни групи? Вижте сега в Агрофорум.

Очаква се силно нападение от болести по пшеницата, особено по западната селекция, алармират агрономите. Съветът им е да се обърне особено внимание на видовете ръжди, логично и на засиленото заплевеляване.

Огромни количества лавандулово и розово масло залежават по складовете. Заетите в бранша апелират за финансова помощ по Де Минимис.
 
Приличат ли си България и Северна Македония по отношение на земеделското производство. Какви са важните приоритети в селското стопанство за нашата съседка и има ли възможности за разширяване на двустранното сътрудничество. По тези теми разговаряме с Негово Превъзходителство Марян Гьорчев, посланик на Република Северна Македония в Република България.

Специалност Управление на общините е една от най-силно предпочитаните сред младите хора. По нея се обучават бъдещи кметове, общински съветници и администратори с идеята по-компетентно да управляват селските райони.

В 59 града имаме центрове за издаване на визи от 1 февруари, за да се улеснят максимално туристите от Русия. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на българо-руския бизнес форум в областта на туризма, който съпътстваше посещението на министър-председателя на Руската федерация Димитрий Медведев. Как да се наблегне на незапълнените ниши и различните форми на туризъм, включително и с чартърни полети и „умни зони“. Ето още идеи от двамата премиери и Румeн Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.