четвъртък, 27 Юни 2019, 01:35
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
12 Мар 2019 09:41 | Новини

Обсъждат преходната национална помощ в тютюнопроизводството

Има проблем с данъчното облагане на субсидиите

Обсъждат преходната национална помощ в тютюнопроизводството
Оцени статията
|

Националната асоциация на тютюнопроизводителите ще обсъжда с експертите на агроведомството преходната национална помощ за сектора. Това е една от темите на Консултативния съвет по тютюна, който ще се проведе този четвъртък (14 март 2019 година). Има проблем с данъчното облагане на субсидиите, които са получили стопаните през минали години.

Браншовата асоциация е поискала да присъства експерт от Министерството на финансите, който да обясни на стопаните, за кои години трябва данъчно да се обложи подпомагането. От регионалните офиси на Националната агенция за приходите са изпратили писма до производителите на тютюн да платят данък върху получени пари от преходната национална помощ от 2013 до 2017 година.

Тютюнопроизводителите трябва всяка година да подават данъчна декларация, в която да посочват получените пари от преходната национална помощ.

Между 10 и 20 април тютюнопроизводителите трябва да получат общо 80 млн. лв преходна национална помощ. На Консултативния съвет ще бъде разгледана и темата за регистъра на тютюнопроизводителите. Браншовиците посочват, че системата за регистрация на стопаните в регионалните Служби по земеделие не е сработила. 

Aвтор: Данаил Андреев

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker