понеделник, 27 Май 2019, 10:17
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
14 Мар 2019 17:03 | Новини

С Байер се постига рентабилно производство на царевица!

Компанията представи край Варна иновативни и ефективни решения за опазване на културата

С Байер се постига рентабилно производство на царевица!
Оцени статията
|

Фирма Байер събра за пореден път на семинар край Варна специалистите в производството на царевица у нас. През последните 2-3 години тази култура се превърна в най-рентабилната, подчерта пред земеделските стопани Жечо Мурзов, търговски мениджър в компанията. Като основни причини за нарастването на площите с царевица той посочи както добрите хибриди, така и иновативните технологии за опазване на културата.

Жечо Мурзов и Ивелин Тончев представиха пред фермерите хербицидите Мерлин флекс, Аденго, Капрено, Екип и Лаудис, които могат да направят производството на царевица още по-рентабилно. Доказателство за това са ежегодните събития „Агроарена”, които Байер организира в три локации в страната. Замерванията при тях са доказали, че при приложение на Капрено се постигат с 53-54% по-добри резултати спрямо приложената стандартна технология.

Важен акцент по време на семинара беше лекцията на Себастиен Малет от ODA Company, който разгледа състоянието и тенденциите на пазара на зърно. Ежегодно търсенето на царевица се увеличава с 2-3%. Прогнозите показват, че през следващата година в Европа ще се внесат 23 милиона тона царевица, от които тя има нужда. Това сериозно увеличение на вноса е знак, че отглеждането на царевица е рентабилно и това ще се отрази върху цената, прогнозира още Себастиен Малет.

Автор: Галина Недкова

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker