1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. С Байер се постига рентабилно производство на царевица!

С Байер се постига рентабилно производство на царевица!

Компанията представи край Варна иновативни и ефективни решения за опазване на културата

Фирма Байер събра за пореден път на семинар край Варна специалистите в производството на царевица у нас. През последните 2-3 години тази култура се превърна в най-рентабилната, подчерта пред земеделските стопани Жечо Мурзов, търговски мениджър в компанията. Като основни причини за нарастването на площите с царевица той посочи както добрите хибриди, така и иновативните технологии за опазване на културата.

Жечо Мурзов и Ивелин Тончев представиха пред фермерите хербицидите Мерлин флекс, Аденго, Капрено, Екип и Лаудис, които могат да направят производството на царевица още по-рентабилно. Доказателство за това са ежегодните събития „Агроарена”, които Байер организира в три локации в страната. Замерванията при тях са доказали, че при приложение на Капрено се постигат с 53-54% по-добри резултати спрямо приложената стандартна технология.

Важен акцент по време на семинара беше лекцията на Себастиен Малет от ODA Company, който разгледа състоянието и тенденциите на пазара на зърно. Ежегодно търсенето на царевица се увеличава с 2-3%. Прогнозите показват, че през следващата година в Европа ще се внесат 23 милиона тона царевица, от които тя има нужда. Това сериозно увеличение на вноса е знак, че отглеждането на царевица е рентабилно и това ще се отрази върху цената, прогнозира още Себастиен Малет.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.