четвъртък, 27 Юни 2019, 00:53
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
19 Мар 2019 09:07 | Новини

Съвременни проблеми при развъждането и селекцията на едри и дребни преживни животни

Съвместна информационна среща - семинар на Национална служба за съвети в земеделието и Земеделски институт - Стара Загора

Съвременни проблеми при развъждането и селекцията на едри и дребни преживни животни
Оцени статията
|

На 20 март 2019 г. в гр. Панагюрище, обл. Пазарджик ще се проведе съвместна информационна среща - семинар на Национална служба за съвети в земеделието (ТОО - Пазарджик) и Земеделски институт - Стара Загора на тема: „Съвременни проблеми при развъждането и селекцията на едри и дребни преживни животни“.

На семинара проф. дсн Живко Кръстанов, Земеделски институт - Стара Загора ще запознае присъстващите с промените в нормативната база на европейското законодателство в областта на селекцията. Лекторът ще представи класическите методи на развъждане при едри и дребни преживни животни, както и новите селекционни признаци в преживното животновъдство. Проф. дсн Кръстанов ще говори пред аудиторията и за геномна селекция.

Експертите от (ТОО - Пазарджик) към НССЗ ще представят възможностите за подпомагане на земеделските стопани по мерките от ПРСР 2014-2020 г.  и новостите в обвързаната подкрепа за животновъдство и нови държавни помощи за животновъди през 2019 г.
Срещата  ще се проведе  в гр. Панагюрище, ул. „Петър Карапетров”  № 1
Камерната зала на Театър дом – паметник,  гр. Панагюрище
Програма на събитието може да видите тук.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker