1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. JCB TM 420 - Точният избор за товарене на зърно, тор и силаж

JCB TM 420 - Точният избор за товарене на зърно, тор и силаж

Новата машина включва редица подобрения

Новият голям фадромен товарач JCB TM420, който бе показан за първи път на изложението SIMA 2019, използва иновативна хидравлика, има по-голяма товароподемност и височина на повдигане, както и по-големи гуми, за да постави нови стандарти за производителност.

Новата машина включва редица подобрения, включително нова кабина с уреди, осигуряващи ежедневни проверки от мястото на водача; LED осветление; самосмазващи се втулки, които удължават интервалите на смазване до 500 часа - което удобно съвпада със смяната на маслото в двигателя.

За да постигне значително увеличената си производителност, новият JCB TM420 разполага с:
• Регенеративна хидравлична верига, осигуряваща по-бързо снижаване на стрелата за по-бързи работни цикли
• По-твърдо шаси с по-големи щифтове и втулки за централната ос и телескопичната стрела
• По-усилени оси с постоянно задвижване на четирите колела, за да се справят с увеличения полезен товар
• Нови по-големи гуми за оптимизиране на сцеплението по време на работа

JCB TM420 разширява гамата от телескопични колесни товарачи на JCB, за да предостави по-широк обхват от възможности за изпълнение, като разполага с по-голям цилиндър на товарача, който се захранва от хидравликата на буталните помпи с обем 160 литра/мин., което е с 32% повече от модела JCB TM320S.

Това е и първият телескопичен товарен товарач, който включва регенеративната хидравлична верига на JCB - доказана при серията телескопични товарачи JCB Loadall - която ускорява повтарящите се цикли на натоварване, като позволява на стрелата да се спуска по-бързо под пълен хидравличен контрол.

Когато операторът придвижва серво-джойстика до позиция "снижаване на стрелата", клапанът позволява на маслото да преминава по-бързо от обикновено от едната страна на буталото на подемния цилиндър до другото. Гравитацията върши останалото, с което стрелата се прибира с 33% по-бързо при ТМ420 отколкото при ТМ320 и ТМ320S. Това гарантира, че товарачът е готов още по-бързо да загребе поредна кофа със зърно, тор или силаж.

Заедно с най-малко 7000 кг изтласкваща сила, генерирана от Z-образния профил за прикачване на приспособленията, тази комбинация от увеличен капацитет на повдигане и по-бързо понижаване на стрелата допринася за значително увеличение на производителността.

Друга новост при JCB ТМ 420 e хидравличната система Smoothride на товарния цилиндър, която позволява плавно автоматично или ръчно разтягане и прибиране, изтръскване на стрелата за по-прецизна работа.
Има възможност за добавяне на усилена хидравлична система с допълнителни хидравлични изводи за инвентар, който се нуждае от по-високо налягане.

За да се справят с увеличения капацитет на полезния товар, всички шарнири и втулки на раменете и шарнирните шаси са с по-големи размери и имат графитни импрегнирани бронзови втулки, които удължават обичайния сервизен график за смазване до 500 часа.

Това съвпада с интервалите на моторно масло и смяна на филтъра (след първите 100 часа) за 4,8-литровия двигател JCB EcoMAX, който задвижва TM420, генерирайки 108kW (145 к.с.) и 560Nm въртящ момент, чрез шестстепенната трансмисия JCB Powershift.

JCB ТМ 420 има възможност за ръчно или автоматично включване на блокажа на диференциала, което осигурява енергийно ефективно директно задвижване от четирите предавки напред и дава на TM420 изключителна способност да се катери по силажни или зърнени купове, както и да се движи по пътя с максимална скорост от 40 км/ч при възможност да тегли товар от 15 тона.

Осите на JCB Max-Trac с диференциали с ограничено приплъзване осигуряват първокласно сцепление при хлъзгави условия, което допълнително се подобрява с новата опция за колела и гуми с ширина на стъпката малко над 66 см.

Всички ключови системи на новия JCB TM420 са наблюдавани от системата за GPS позициониране JCB LiveLink, която събира данни от сензори и генерира превантивно обслужване и потенциални сигнали за повреди, наблюдавани денонощно в Uptime Center на JCB, за да се оптимизират производителността на машината и наличността за работа.

JCB LiveLink може да се използва и за сигурност чрез настройка на предупреждения, ако машината се използва извън определените от потребителя часове или в зони, които не са в рамките на определените от собственика.

Повече информация за JCB TM 420 можете да получите от Оптиком  - Стара Загора, официален представител на марката за България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.