четвъртък, 18 Юли 2019, 11:40
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
22 Мар 2019 09:55 | Новини

Човешкият капитал е в основата на успешния бизнес

Бизнес средата е динамична и бързо се променя

Човешкият капитал е в основата на успешния бизнес
Оцени статията
|

82% от компаниите взимат грешно решение при назначаване на мениджъри, сочи проучване. Бизнес средата е динамична и бързо се променя, затова ръководителите на предприятия трябва да прилагат практики за период поне от три години. Тезата защитиха експерти на форум в София.

Предприемачите да инвестират в служителите си, защото без тях няма да имат успех. Необходимо е периодично предприятията да се допитват до бизнес консултанти и експерти по човешки ресурси с цел мотивиране на служителите и преодоляване на спорни ситуации. Мениджърите трябва да се стремят към бизнес превъзходство и отлични икономически постижения, но за тях се изисква стратегия за развитие и подходящ модел на управление. Трябва да се изваждят най-добрите човешки качества и умения от служителите. Ръководителят трябва да е движещата сила за това.

Добра практика е, управителят да се допитва до екипа си за взимане на ключови решения. Изисква се от служителите да са образовани, комуникативни, креативни и отговорни. Работодателят също трябва да бъде лоялен. И не на последно място – хубаво е хората да постигнат баланс между работа и личен живот, за да са удовлетворени, работоспособни и щастливи.

Автор: Данаил Андреев

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker