1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте АГРО ТВ и този уикенд!

Гледайте АГРО ТВ и този уикенд!

Акценти в програмата

След 100 години пчелите и пеперудите може да изчезнат. Това поставя на карта съдбата на цялото човечество. Какви са битките на днешните пазители на пчелите – гледайте поредното издание на предаването „Земеделие на фокус“.

Темите в Агрофорум тази седмица ще ви заинтригуват: Хибриди с редица устойчивости и нови молекули активни вещества поетапно ще бъдат внедрявани в практиката и Новата ОСП – размисли и страсти.

Новият Закон за кооперациите се обсъди от земеделци в Добруджа. Също - фермери ще отглеждат хибриден ориз и шафран за износ към Китай. Тези и още теми очаквайте в Седмичния обзор този уикенд.

„За изкупните цени на млякото се втурваме да говорим, когато каруцата се катурне. Т.е. когато неговото поевтиняване  обезсмисля труда на фермерите. И те – пощурели от поредния срив, цъфнат по площади и магистрали, и разбира се, зрелищно изливат мляко.“ Продължението - в Агрокоментара тази събота.

А заглавието на неделния коментар гласи: „Градушките идат,  законът  ще ги посрещне“.
За какво трябва да внимават пчеларите през пролетта? Достатъчни ли са субсидиите за стопаните? Отговорите - в неделната Агротема на Елена Дочева.

Учените за глобалното затопляне, природните катаклизми и земеделието. Как да пренастроим културите и почвата? Не пропускайте предаването "Говори България" с Ваня Манолова тази неделя!

Аграрното обучение - предизвикателство. Гледайте „Брюксел в превод“ с Валентина Спасова!

Приятни почивни дни!



 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.