1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Над страната облачността ще се задържи значителна с валежи от дъжд

Над страната облачността ще се задържи значителна с валежи от дъжд

Снимка:

Очакват ни максимални температури между 11° и 16°

Днес още преди обяд преваляванията в Източна България ще спрат, облачността привечер ще започне да се разкъсва. Над останалата част от страната ще се задържи облачно и на места, главно в Югозападна България ще има валежи от дъжд, в планините над 1600 метра - от сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - слабо ще се повиши. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще е предимно облачно, на места в масивите от Западна България ще превалява дъжд, а над 1600 м - сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието преди обяд ще е облачно, все още на места със слаби валежи. До обяд валежите ще спрат и до края на деня ще има разкъсвания на облачността, на много места до предимно слънчево. Ще духа до умерен северен вятър. Остава хладно с максимални температури между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.