сряда, 19 Юни 2019, 06:07
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
13 Май 2019 13:25 | Новини

БАЙЕР АГРО АРЕНА – платформа за иновации и класически решения

Край село Попгригорово компанията представи в реални условия действието на продуктите си

БАЙЕР АГРО АРЕНА – платформа за иновации и класически решения
Оцени статията
|

БАЙЕР АГРО АРЕНА показа в реални условия пред земеделски производители от региона на Североизточна България иновативните продукти на компанията за опазване на основните полски култури - пшеница, царевица и слънчоглед.

За четвърта поредна година Недялко Статев е домакин на БАЙЕР АГРО АРЕНА край добричкото село Попгригорово. Земеделският стопанин разчита на 100 % на продуктите на компанията при опазването на културите пшеница, царевица, слънчоглед и нахут.

Секатор и Солигор е основната комбинация, която фермерът прилага при пшеница. Предстои третиране със Сфера макс, за да предотврати поява на болести като кафява ръжда. „Разчитаме на тези продукти, избираме винаги правилния момент за прилагане, за да не стигаме до проявление на проблемите и да имаме чисти посеви", категорично заяви Недялко Статев.

При царевицата стопанинът разчита на Мерлин флекс, Аденго и Капрено. Така полетата се изчистват тотално. „С Капрено решаваме проблемите навсякъде. Плевелите са потиснати, имаме пълен контрол над тях и на по-късен етап почвеният ефект на продукта задържа посева чист."

При слънчоглед третиране с Челиндж и Шадоу дава пълен контрол на тежко заплевеляване, включително и от балур. При комбинирането на двата продукта се проявява техният синергизъм и по-голям ефект.

На полето фермерите се запознаха с генетиката Декалб при царевица. „Това е премиерата на Acceleron - решение за третиране на семената с химическа и биологическа съставка", подчерта Николай Черкезов. Той изтъкна, че прилагането на продукта дава средно с 50 кг по-висок добив от декар. DKC 4092 е най-новият, а DKC 4541 е най-утвърденият хибрид от царевичната генетика на Декалб.

 

Автор: Галина Недкова

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   

  Галерия

  БАЙЕР АГРО АРЕНА – платформа за иновации и класически решения
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker