вторник, 23 Юли 2019, 01:26
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
15 Май 2019 16:27 | Новини

Оборудване за прецизно земеделие за първи път от Оптиком на БАТА Агро

С предлагането на японския лидер Topcon Agriculture Оптиком затваря цикъла от пълен комплект предложения за земеделците

Оборудване за прецизно земеделие за първи път от Оптиком на БАТА Агро
Оцени статията
Брой гласове: 2 Рейтинг: 5
|

Оптиком представя най-новата конзола X35 - тя предоставя цялостни решения за управление на всички операции от обработката на почвата до прибирането на реколтата. Конзолата работи с уникален софтуер, който позволява използването на до три допълнителни менюта. Това дава възможност на оператора да следи до 4 операции на полето едновременно по време на работа като не отклонява вниманието си от основната си цел. Мартин Хаджиев, продуктов специалист на Topcon запозна стопаните с характеристиките на навигацията. Новият модел на електрическия волан на Topcon е с много по-малък електромотор, работи безшумно и заема малко място в кабината. По този начин не се губи от мощността на волана, той може да мести и на други машини.

Посетителите на щанда имат шанс да спечелят подарък комплект навигация Topcon X23. Пчелившият билет ще бъде изтеглен на 17 май в 11:30 ч. Достатъчно е да посетите щанда на Оптиком и Зоната на Topcon, да попълните своята анкета за участие в играта и да я пуснете в специалната урна.

Пламен Костадинов, продуктов специалист в Оптиком ООД традиционно представи разнообразие от инвентар пред фермерите - Monosem, Sulky, SKY, Ovlac, Rinieri, Nobili, Elvorti, Dondi и др., с предложения за специалистите от всички сектори на земеделието и възможност за тест-драйв на техника на демо-полето.

Sulky предлага ефективна работа на торене. Това се постига чрез двойно дискови разпръскващи машини в съвременното земеделие. Френската компания Sulky въвежда поетапно най-съвременните електронни системи за тороразпръскване. Това се постига чрез секционен контрол при торенето.

Акцент при тракторите Landini по време на БАТА Агро 2019 е последният най-нов модел Landini REX4. Машината беше финалист за наградата Tractor of the Year 2019 в категория „Най-добър специализиран трактор" на изложението EIMA в Болоня. Специалистът за работа в трайни насаждения REX 4 беше отличен с престижната награда за технически новости на изложението за иновативната система за лесно управление Advanced Driving System (ADS), която с помощта на най-новите технологии от механиката и роботиката улеснява маневрите както в междуредията или на полето, така и при транспорт. Валентин Колев, продуктов специалист представи Landini с агрегатирана машина за културна резитба. Всички модели от този клас трактори са с кабини, които не са равни - изключително удобство за оператора, платформата е равна. Тракторът е по-голям от предния модел, което допринася за по-добро сцепление при работа и по-нисък разход на гориво.

При тракторите McCormick акцент по време на изложението е върховата серия в гамата Х8 с 310 к.с. и ZF безстепенна варио трансмисия VT Drive в характерния жълт цвят, допълван от моделите в серията Х7 с различни варианти на трансмисии и оборудване. Серията Х6 с мощности от 114 до 130 к.с. ще бъде представена с вариант с трансмисия Powershift.

Премиера на щанда прави комбайн Rostselmash NOVA 330, подходящата машина за малките и средни стопанства от компактния клас 3. Инвестицията в нова машина е достъпна без първоначално сериозно финансово натоварване и с предимствата за отлична обезпеченост с резервни части, гаранция и професионален сервиз. Машини за манипулиране на товари.

Разбира се не може да мине БАТА Агро без да бъде представена пълната гама товарачи на производител №1 в Европа JCB, специално създадени за тежка работа в селското стопанство. Фермерите могат да видят телескопичните товарачи JCB с лидерска позиция на пазара - от най-малкия 516-40 до 535-95 и 541-70 в популярните им варианти Agri и Agri Plus, допълвани от челните товарачи JCB403 и 427, както и ТМ220 - колесен челен товарач с чупеща рама.

Премиера за България по време на изложението ще направи мини телескопичният товарач JCB 520-40 Agri.

На чаша вино или пресен плодов сок всички посетители на щанда на Оптиком по време на БАТА Агро могат да проведат продуктивни разговори и да обменят ценен опит. Заповядайте до 17 май.

Автор: Мирела Спасова

 

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   

  Галерия

  Оборудване за прецизно земеделие за първи път от Оптиком на БАТА Агро
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker