вторник, 23 Юли 2019, 01:20
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
16 Май 2019 16:59 | Новини

МЕТРО срещна български фермери с италиански експерт по дегустация на сирена

Инициативата е част от кампанията „Отгледано с грижа в България“

МЕТРО срещна български фермери с италиански експерт по дегустация на сирена
Оцени статията
|

Италианският опит и традиции при производството на млечни продукти. Проф. Джанпаoло Гиарин, преподавател и експерт по дегустация на сирена по покана на МЕТРО Кеш енд Кери България се срещна с български фермери. Основна цел на визитата му е да научи малките и големи стопани как да подобрят качеството на продукцията си. Инициативата е част от кампанията „Отгледано с грижа в България".

Италианският специалист даде ценни съвети на фермерите как да планират и организират производствения си процес в техните мандри, да изготвят рецептите си, като спазват високи технологични стандарти.

„Поканихме фермери, които отговарят на високите критерии, които си поставя МЕТРО по отношение на качество и хигиена на произвежданите продукти. Считаме, че срещата им с италиански специалист ще допринесе за обогатяване на кулинарната им култура, ще допринесе и за разширяване на асортимента им. Всичко това е част от нашата програма за подкрепа на малките производители", подчерта Екатерина Кирилова, Отдел „БИО и млечни продукти" в МЕТРО Кеш енд Кери България.

Инициативата „Отгледано с грижа в България" стартира преди две години. В нея първоначално бяха включени плодове и зеленчуци с разработване на специален сорт розови домати с участие на български учени. В рамките на кампанията веригатата отвори витрините си за пилешко месо от специализирани породи кокошки на свободно отглеждане и свинско месо. През 2018 г компанията стартира продажбата на автентични български млечни продукти със специална насоченост към сирената, а от тази година фокусира вниманието си към малките фермери и техните производства.

Съвместният проект на МЕТРО Кеш енд Кери България и МЗХГ е ориентиран към подпомагане на местните производители и за завръщане на българските продукти с автентичен вкус на българската трапеза.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   

  Галерия

  МЕТРО срещна български фермери с италиански експерт по дегустация на сирена
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker