неделя, 16 Юни 2019, 08:39
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
17 Май 2019 17:49 | Новини

Гледайте в Агрофорум: Световни иновации в агросектора

Световни новости при агротехниката на специализираното изложение в Стара Загора

Гледайте в Агрофорум: Световни иновации в агросектора
Оцени статията
|

9 години, 12 издания, водещи световни брандове, иновации и премиери, и хиляди посетители - това е равносметката към днешна дата на специализираното земеделско изложение в Стара Загора. От тази година то е с нов формат за още по-успешно презентиране на представените машини и технологии.

Усилията на инженери и конструктори са насочени към създаване на здрави, ефективни и икономични машини. Това търсят и българските стопани. Могат ли японските технически разработки да отговорят на техните очаквания. 

Оборудването за прецизно земеделие и навигационните системи навлизат все по-осезаемо в нашето земеделие. На тазгодишното изложение за селскостопанска техника беше демонстрирана конзола, която предоставя цялостни решения за управление на всички операции на полето - от обработката на почвата до прибирането на реколтата.

Христофор Бунарджиев с оптимистични прогнози за стопанската 2019 година. Агробизнесменът обобщава пиковете и спадовете при продажбите на земеделска техника. Говори за трудностите на сектора. 

Освен световни новости при агротехниката, изложението в Стара Загора показа и български разработки при прикачните машини. Какви новости са внедрени в тях, така че да бъдат в синхрон с повишените изисквания на земеделците. 

Успешно зърнопроизводство не може без правилно и навреме приложена растителна защита. Затова и иновативните земеделци разчитат на последните разработки на агрохимическата индустрия. Да видим как земеделският стопанин Недялко Статев бори плевели и болести в посевите си край село Попгригорово. 

Новите европейски мерки за финансиране в сектор „Земеделие" представиха в столицата. „Бизнес форум Балкани и Средиземно Море" очерта приоритетите през новия програмен период.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker