сряда, 19 Юни 2019, 06:01
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
30 Май 2019 | Прояви

Международни дни на полето Пловдив 2019

Аграрен университет, Пловдив

Международни дни на полето Пловдив 2019
Оцени статията
|

За втори път Пловдив ще бъде място за провеждане на Международни дни на полетата България и център на българското растениевъдство. Организацията е в ръцете на дъщерните дружества DLG България и IFWexpo Heidelberg, както и на Пловдивския аграрен университет в сътрудничество с DLG (Германско земеделско дружество).

Дните на полето DLG са доказано събитие на открито, което се фокусира върху иновативни фермери. Те предоставят платформа, съобразена с нуждите на производителите на семена, продукти за растителна защита, хранене на растенията и селскостопанска техника. Това дава възможност на изложителите да покажат последните си нововъведения в селекцията на растенията и машиностроенето.

Дните на полето се провеждат на демонстрационно поле на аграрния университет Пловдив, на 150 км югоизточно от столицата София, в центъра на най-важната българска култура за зърнени култури, маслодайни семена, плодове и зеленчуци. България разполага с общо 4,5 милиона хектара земеделска земя, от които близо 800 000 хектара се намират в Централен Южен район около Пловдив.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker