четвъртък, 20 Юни 2019, 22:02
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
30 Май 2019 | Прояви

Втори национален форум на младите фермери

Аграрен университет, Пловдив

Втори национален форум на младите фермери
Оцени статията
|

На 30 май в Аграрен университет-Пловдив ще се проведе Вторият Национален форум на младите фермери. Форумът се провежда под егидата на евродепутата Владимир Уручев в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ), Аграрен университет-Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Първото издание на форума бе посветено на значението и ключовата роля на обновяването на поколенията в земеделието и привличането на повече млади хора в сектора. Тема на тазгодишното издание на Националния форум са иновациите и новите технологии за развитие на устойчив земеделски сектор в България.

По време на форума ще бъдат представени иновативни практики в растениевъдни и животновъдни стопанства. Участниците ще имат възможност да посетят „Международни дни на полето 2019" в учебно-опитната и внедрителска база на АУ-Пловдив. Изложението се организира за втора година от DLG България с цел демонстрация на добри земеделски практики, селскостопански машини и техника в реални условия.

В рамките на форума ще бъде излъчен и победителят в Националния конкурс за млади фермери 2019, който ще се състезава за Европейската награда за млад фермер в Брюксел.
Вижте пълната програма на Националния форум тук.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker