вторник, 25 Юни 2019, 23:15
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
10 Юни 2019 16:25 | Новини

Необходимо е разширяване на диалога при осъществяване на политика на добро дивечовъдство и опазване на дивечовите запаси

Има нужда от повишаване на ловната култура сред обществото

Необходимо е разширяване на диалога при осъществяване на политика на добро дивечовъдство и опазване на дивечовите запаси
Оцени статията
|

„За провеждането на политика за опазване и разнообразяване на дивечовото богатство и запазване на неговите местообитания е необходимо разширяване на диалога", това дискутираха на проведена днес среща между инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Агенцията по горите и инж. Иван Недков, председател на Професионална ловна асоциация в България и изявен ловен специалист и деятел. 

Едни от основните задачи, които стоят пред ловното стопанство са свързани с използване на уникалните естествени условия за развъждане на дивеч и поддържане на неговите запаси. В тази насока ще продължи търсенето на подходи за управление на популациите, което да даде гаранция за здрави и жизнени дивечови индивиди, влючително и организационни мерки за опазването и разнообразяването на дивечовото богатство. 

Двете страни се разбраха за сътрудничество и по отношение повишаване ловната култура сред обществото и възпитаване на младото поколение в любов към природата, отговорност и грижа за дивеча.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker