неделя, 16 Юни 2019, 14:24
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
12 Юни 2019 15:20 | Новини

РИОСВ – Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма

Взети са водни проби за извършване на лабораторен анализ

РИОСВ – Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма
Оцени статията
|

РИОСВ - Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма. Сигналът е за пяна в коритото на река Струма в участъка от моста на кв. Мошино в Перник по течението на реката към центъра на града.

Извършена е незабавна проверка като е обходено коритото на реката в пет участъка - от центъра на града срещу течението на реката до кв. Мошино. Локализирано е мястото на заустване на замърсени води - бетонов колектор на левия бряг на реката, който е заустен след моста на кв. Мошино. При проверката е установено, че от колектора изтича вода с бяла пяна. Пяната е по повърхността на водите в определен участък - от моста на кв. Мошино до моста срещу бензиностанция в Перник.

Органолептично не е установена миризма на химикали или гнилостни процеси във всички проверени участъци, нито наличие на умряла риба. По искане на РИОСВ - Перник ИАОС - София е взела водни проби за  извършване на последващ лабораторен анализ. Резултатите ще бъдат обявени допълнително.

Освен на зеления телефон на екоинспекцията, жителите на района са подали сигнала и на тел. 112, както и на дежурния телефон на общински съвет за сигурност на община Перник.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker