неделя, 21 Юли 2019, 20:21
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
14 Юни 2019 18:05 | Новини

В АГРОФОРУМ: Фермерите от Благоевградска област се радват на нова инвестиция в региона

И още: Бъдете смели и иновативни, когато инвестирате в нови хибриди и растителна защита на културите

В АГРОФОРУМ: Фермерите от Благоевградска област се радват на нова инвестиция в региона
Оцени статията
|

Започваме с празник на виното. Над 1000 вина от 13 балкански държави, включително и от Грузия, бяха представени на 8-мото издание на Балканския винен фестивал в София, а 800 вина се бориха за Винените оскари. Вижте още.

Младите хора са бъдещето, движещата иновативна сила в земеделието, те носят свежестта на новите идеи за развитие. Техният бизнес се подкрепя от Общата селскостопанска политика. На националния форум на младите фермери министър Танева информира, че се очаква да приключи договорирането на одобрените проекти по подмярка 6.1 „Млад фермер".

Земеделските стопани в Югозападна България вече се радват на нова придобивка за региона. В Благоевград отвори врати модерна база за земеделска техника, консултации и сервизно обслужване. Наш екип присъства на откриването й.

Отиваме на опитно поле край старозагорското село Могила. На него са представени нови хибриди при основните земеделски култури. На събитието присъстваха 60 земеделски производители, интересуващи се от селекция, която може да им даде повече и да им подсигури добра печалба.

Какви варианти предлага растителната защита, за да опазим пшеницата, царевицата и слънчогледа от болести плевели и неприятели. Кои са основните мероприятия, които не бива да пренебрегваме. И още как да търсим баланса между ефективност и рентабилност.

Защо е нужно да подхраним листно земеделските култури. Стресът, причинен от сушата и ниските температури през есента и пролетта, е фактор за редуциране на добива при пшеницата. Кооперацията в село Царевец е предотвратила това с навременно извършени мероприятия за подхранване на посевите.

 

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker