вторник, 16 Юли 2019, 09:46
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
20 Юни 2019 12:48 | Новини

Дърводобивни фирми от северозападна България се срещнаха с изпълнителния директор на Агенцията по горите

Представители от региона ще вземат участие в работните групи по промени на Наредбата за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии

Дърводобивни фирми от северозападна България се срещнаха с изпълнителния директор на Агенцията по горите
Снимка: ИАГ
Оцени статията
|

„В дърводобивната и дървопреработвателната дейност в горските територии възникват различни проблеми и интереси, но ние сме длъжни заедно да потърсим балансиран подход при намирането на решения. Това трябва да стане с участието на всички заинтересовани страни", каза инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Агенцията в работна среща с дърводобивни и дървопреработвателни фирми от северозападна България. „Затова ще ни помогнат дискусиите с Вас и създаването на възможности за постоянен диалог. Тогава ще намерим решения както за договорните отношения, условията за участие в тръжните процедури, за сертификацията, така и за въпроси които ще възникнат в бъдеще", допълни инж. Маринов. 

Срещата беше открита и ръководена от инж. Цветко Цветков - директор на Северозападно държавно предприятие. В нея участваха д-р инж. Ценко Ценов - директор в ИАГ, инж. Димитър Шишков - зам.-директор на СЗДП, директори на горски стопанства, експерти, както и над 60 дърводобивни и дървопреработвателни фирми в региона.

Участниците в дискусията се обединиха около становището, че трябва да се мисли в дългосрочен план и да се предвиждат всякакви условия на работа, включително и  условия на криза на пазарите на дървесина и последващите от това негативи като текучеството на работна ръка. 

Срещата приключи с избор на представители от региона, които да вземат участие в работните групи по промени на Наредбата за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии - държавна и общинска собственост, и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти, както и Наредбата за сечите в горите.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker