четвъртък, 25 Април 2019, 17:03
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
15 Яну 2019 10:51 | Новини

Репродуктивните биотехнологии в животновъдството в България

На пресконференция ще бъдат представени резултатите от научна програма

Репродуктивните биотехнологии в животновъдството в България
Оцени статията
|

Първата пресконференция по изпълнението на двугодишна национална научна програма „Репродуктивните биотехнологии  в животновъдството в България“ – Репробиотех, с водещ партньор Тракийски университет ще се проведе на 16.01.2019 г. от 12 часа.  Събитието ще се състои в сградата на Тракийския университет, Студентски град, Ветеринарномедицински факултет, корпус 6, катедра „Акушерство, репродукция, репродуктивни нарушения“, зала 399-15 (Библиотеката на катедрата).

За първи път през месец ноември 2018 г., МОН стартира двугодишна национална научна програма „Репродуктивните биотехнологии  в животновъдството в България“ – Репробиотех.


Изпълнението на програма е възложено на консорциум между Тракийски университет, БАН, Селскостопанска академия, Аграрен университет – Пловдив и Университет за хранителни технологии – Пловдив. В този консорциум водещият партньор е Тракийски  университет – Стара Загора, а координатор от страна на университета е проф. д-р Наско Василев, зам.-ректор на ТрУ.

Тракийски университет е класиран за водещ партньор по програмата на база на научния рейтинг на научните институции в България за 2018 г.  

 

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker