петък, 22 Март 2019, 20:03
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
06 Ное 2018 11:17 | Новини

Близо 1500 ученици посетиха Научната лаборатория за забавна химия и биология на Байер

Инициативата се проведе за четвърта поредна година

Близо 1500 ученици посетиха Научната лаборатория за забавна химия и биология на Байер
Оцени статията
|

Близо 1500 български ученици на възраст от 6 до 12 години посетиха Научната лаборатория на Байер за деца през месец октомври. Тя се проведе за четвърта поредна година. Участниците имаха възможността да се запознаят с пет интересни експеримента и да видят забавната страна на химията и биологията. Демонстрациите бяха водени от младежи, олимпийски състезатели по природни науки, представители от Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, студенти от Аграрния университет - Пловдив и доброволци от Байер България.

Проектът беше осъществен с подкрепата на Регионалното управление на образованието, София – град, Регионално управление на образованието, Пловдив, Регионално управление на образованието, Варна и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, Факултета по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Факултета по растителна защита и агроекология на Аграрния университет - Пловдив.

Байер е международна компания с опит в областите на науките за живота – здравеопазване и земеделие. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората и да подобрят качеството им на живот. В същото време Групата цели да създаде стойност чрез иновации, растеж и висок потенциал за печалби. Байер съблюдава принципите на устойчиво развитие, както и социалните и етичните си отговорности. През финансовата 2017 г. в Групата работят около 99,800 служители, а компанията реализира продажби в размер на 35 млрд. евро. Капиталовите разходи възлизат на 2.4 млрд. евро, а разходите за изследователска дейност и развитие – на 4.5 млрд. евро. За повече информация посетете www.bayer.com

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker