четвъртък, 27 Юни 2019, 01:09
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
14 Мар 2019 17:45 | Новини

Инвестиции за развитие на туризма

Кандидатите за субсидии по мярката трябва да бъдат физически, юридически или еднолични търговци

Инвестиции за развитие на туризма
Снимка: Maria Dimitrova
Оцени статията
|

Рибарите могат да кандидатстват за инвестиции в туристически дейности. Срокът за подаване на документи е до 30 април. Максималният размер на финансовата помощ е близо 147 хиляди лева.

Процедурата „Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов“ подпомага дейности като преработване, предлагане на пазара, пряка продажба на улова, а също така и иновативни инвестиции на корабите с цел подобряване качеството на продуктите. Безвъзмездната финансова помощ ще бъде от особено значение за подпомагане на малките риболовци на територията на страната.

Кандидатите за субсидии по мярката трябва да бъдат физически, юридически или еднолични търговци, предварително регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперацииите. Одобрените ще могат да инвестират в риболовния туризъм с въдица, подпомагане на ресторанти, екологични услуги и образователни дейности.

В България няма големи риби, които да се ловят от яхти. При нас риболовът e сезонен, но въпреки това е атрактивен и интересен.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker