понеделник, 27 Май 2019, 16:00
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
01 Юни 2018 16:42 | Новини

Елеонора Ангелова от Добрич е победителката в конкурса „Аз готвя най-добре“

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC

Елеонора Ангелова от Добрич е победителката в конкурса „Аз готвя най-добре“
Оцени статията
|

Елеонора Ангелова от Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов” – Добрич е победителката в конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование.

Тенжел Абилова от същата гимназия и Нафисе Ахмед от Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров” – Бургас си поделят второто място. На трето място е Илияна Илиева от Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня” – Стара Загора.

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1 000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.

Победителите бяха поздравени от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева. Поздравявам ви с избора на търсената професия на готвач, която предлага много възможности, посочи тя. Заместник-министър Сачева окуражи всички участници в състезанието да продължават да следват мечтите си и им пожела да продължат да готвят със страст и желание.

12 ученици от дуалните паралелки по ДОМИНО за готвачи в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник участваха днес на финала, където готвиха с пилешко месо на тема „Вкусно, здравословно и красиво“ и разпознаваха подправки и аромати.

Оценяваше ги жури, в което са и двама професионални готвачи - Виктор Светославов, шеф-инструктор и Хюг Бутен, преподавател по кулинарни изкуства в HRC Академията. В журито са още Петя Евтимова - ръководител на проекта ДОМИНО и Деляна Монева - директор на HRC Академията. Те също поздравиха участниците с успешното представянето и им пожелаха нови успехи в училище и кухнята.

 

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker