вторник, 16 Юли 2019, 09:06
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
25 Юни 2019 12:03 | Новини

Как работят товарачите JCB при големи натоварвания в българска зърнобаза?

Кое ги прави товарачи № 1 у нас

Как работят товарачите JCB при големи натоварвания в българска зърнобаза?
Оцени статията
|

Оптифен на марката JCB e фирма "Семпе 2 ЕООД", която управлява няколко зърнобази в страната и обработва между 35 000  и 40 000 т. зърно годишно. Къде по-успешно могат да бъдат тествани товарачите JCB, ако не точно в тези условията на работа по време на кампания? Ако традиционна ферма средно прави 250-300 моточаса на един товарач годишно, то тук натоварването е сериозно - 1200-1500 моточаса на машина.

jcb2_300

 

Преди 5 години компанията решава да смени марката челни товарачи, с които работи, и залага на JCB. За този период фирмата е закупила 8 машини от моделите JCB 560-80 Agri Plus, JCB  541-70 Agri Plus, а наесен очаква и последния си товарач от новата III-та серия на JCB, моделът 560-80.

Какво отчитат от "Семпе 2 ЕООД"  в работата с товарачите на JCB:

jcb3_300

●   По-голяма икономичност в сравненение с предишния бранд машини, които са използвали. Това значително е намалило себестойността на извършваните операции.

●     Машините не дават сериозни дефекти или аварии, дори в пиковете на големи натоварвания. Обслужването е лесно.

●     Товарачите JCB са изключително удобни за работа спрямо обектите, които следва да обслужва оператора. Това дава възможност работата да се свършва по-бързо за единица време.

●     Могат да се извършват 4 операции едновременно - ход на машината, вдигане на стрелата, изваждане на телескопа и обръщане на кофата, което увеличава производителността и ефективността при работа - изключително важен фактор в една зърнобаза.

●     По-голяма мощ в сравнение с други товарачи в същия клас.

●     По-изчистени конструктивно и по-надеждни като стомана шаси и рама.

От какво е водена при избора на челен товарач фирма Семпе 2 ЕООД - цената или качеството?

jcb4_300

Мирослав Минков сподели за нас:

Винаги при нашия избор и за управителя на фирмата не е водеща само цената. Тя има значение, но ние гледаме съотношението между цена и качество. Това е нашият критерий, по който се водим относно избора на телескопичен товарач. Да кажем - при сходни цени или при някаква ценова разлика, ние предпочитаме да не правим компромис с качеството, да вземем макар и малко по-скъпата машина, за да си гарантираме по-голяма сигурност и надеждност в работата. Затова и отново сме заложили на JCB  и през септември очакваме и товарач от новата III-та серия на JCB.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker