post-image
Производство и преработка

Китай иска да внася български тютюн

Китай има интерес към българския тютюн, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите. След броени дни делегация ще пристигне в страната ни с цел проучване на производството. Тя ще проследи пътя на тютюна – от полето през преработката, пакетирането и износът му.
post-image
ОСП от полза за всички нас

С 38 млн. евро ще бъдат увеличени средствата по подмярка 4.2

С още 38 млн. евро или с близо 75 млн. лева ще бъдат увеличени средствата по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР 2014-2020, стана ясно от публикуваната на 16 септември Заповед на заместник-министъра Лозана Василева и ръководител на Управляващия орган (УО) на ПРСР 2014-2020.
post-image
Институции

Отхвърляне на жалбата в ЕК срещу генномодифицирана соя

Европейският съд в Люксембург отхвърли жалбата на неправителствени организации срещу използването на генномодифицирана соя за храни и фуражи. Съответният лиценз беше издаден от Европейската комисия през 2012 година.
post-image
Пчеларство

Пчелари на протест

Пчелари на протест във Варненско. Те настояват за по-строг контрол при пръсканията с пестициди на земеделците, както и за забрана за внос на мед от държавите от Европейския съюз. Сред исканията им е и увеличаване на субсидирането за сектора.
post-image
Горско стопанство

Ядливите горски гъби на изчезване заради сушата

Нулеви добиви на горски гъби отчитат от бранша. Сушата в цяла Европа ще се отрази на количеството и на цените. Гъбарите у нас очакват валежите в края на септември да се отразят положително на по-късната реколта. Притесняват ги обаче забраните заради африканска чума по свинете.
post-image
Институции

Зам.-министър Янко Иванов откри академичната година в Аграрния университет в Пловдив

„Аграрният университет е извоювал авторитет през годините на своето съществуване с високия професионализъм на преподавателския състав и при отличната подготовка на възпитаниците си“
post-image
Земеделска техника

КУПИ NEW HOLLAND КОМБАЙН ОТ ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ И СПЕСТИ ДО 50 000 лв.

До 10 декември 2019 г. всеки клиент на ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ има възможност да закупи или поръча своя комбайн NEW HOLLAND, като се възползва от специалните условия на предсезоннната кампания. Освен че получава специална цена преди сезона, клиента спестява до 50 000 лв., с включено пълно техническо обслужване за 5 г. до 2400 мото часа. Всичко това означава гарантирано спокойствие и сигурност за клиента в дългосрочен план, което прави покупката на комбайн NEW HOLLAND изгодна и разумна инвестиция.
post-image
Земеделска техника

Предстои най-голямото изложение за аграрни машини в света

По-малко от два месеца до най-голямото световно изложение за аграрни машини и технологии в Хановер. 2750 компании от 51а държави ще представят своите продукти на 10 ноември в германския град. Очакват се над 400 хиляди местни и чуждестранни посетители.