1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Днес облачността над страната ще бъде значителна

Днес облачността над страната ще бъде значителна

Максимални температури между 7° и 12°, в крайните югозападни райони до 15°

Днес облачността над страната ще бъде значителна. На отделни места в източните райони, където ще духа до умерен север-североизточен вятър, ще превали слаб дъжд. Разкъсвания на облачността ще има главно над Югозападна България. Максимални температури между 7° и 12°, в крайните югозападни райони до 15°, в София 11°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи дежурният синоптик Христо Христов, цитиран от Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месец ноември и през деня ще остане почти без промяна.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието - между 9° и 12°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се разкъса, над Рило-Родопската област и до слънчево. Ще духа слаб, в източните планински масиви умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра: 6°-7°, на 2000 метра: 2°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.