1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Екосистемните ползи от горските територии ще се обсъждат на кръгла маса

Екосистемните ползи от горските територии ще се обсъждат на кръгла маса

Срещата се реализира като част от дейностите по проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони”

На 23 юни 2016 г. по инициатива на „Клуба на докторите лесовъди” в заседателната зала на хотел „Sunny Garden”, гр. Вършец ще се проведе кръгла маса на тема „Екосистемни ползи от горските територии, оценка зониране и тяхното инкорпориране в процеса на разработване на Областен план за развитие на горските територии.” Срещата се реализира като част от дейностите по проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони”, финансиран от правителството на Швейцария чрез Фонда за реформи, свързан с участието на гражданското общество. 

По време на форума ще бъде представен напредъка в процеса по оценка и картиране на състоянието на горските екосистеми в България и услугите, които те предоставят, както и възможните методи за тяхното остойностяване. Участниците в срещата ще се запознаят и с процеса по разработването на пилотен, частичен Областен план за развитие на горските територии на общини Берковица и Вършец, както и с Мярка 15 по програмата за развитие на селските райони „Екологични услуги и услуги във връзка с климата в горското стопанство” и възможностите за нейното стартиране. За участие в срещата са поканени членовете на сдружение „Клуб на докторите лесовъди”, представители на МЗХ, ИАГ, ЛТУ и ИГ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.