1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ИАРА стартира приема на проекти по две нови мерки от ОП “Рибарство”

ИАРА стартира приема на проекти по две нови мерки от ОП “Рибарство”

Одобреният проект по мярка 3.2 се изпълнява в срок до 18 месеца от деня на подписването на договора

Изпълнителният директор на ИАРА г-н Явор Недев, издаде заповеди за стартиране приема на проекти по две нови мерки от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”: Мярка 3.2 „Meрки, предназначени за опазване и развитие на водната фауна и флора” и Мярка 3.6 „Пренасочване на риболовни кораби към дейности извън риболова".

По мярка 3.2 „Meрки, предназначени за опазване и развитие на водната фауна и флора” ще се предоставя безвъзмездна финансова помощ за дейности свързани с изграждане и/или монтаж на стационарни или преносими съоръжения, предназначени за опазване и развитие на водната фауна и флора.

Кандидати по тази мярка могат да бъдат публичноправни или полупубличноправни организации, както и търговски организации с предмет на дейност в сектор "Рибарство”.

Общият бюджет по мярка 3.2 „Meрки, предназначени за опазване и развитие на водната фауна и флора” е  3 129 707 лв.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер до 100 на сто от размера на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, от които 75 на сто се осигуряват от Европейския фонд за рибарство /ЕФР/ и 25 на сто от държавния бюджет на Република България.

Одобреният проект се изпълнява в срок до 18 месеца от деня на подписването на договора.

По проектите се извършва авансовото плащане, което е в размер до 30 на сто от стойността на одобрената безвъзмездната финансова помощ, но не по-малко от левовата равностойност на 2 000 евро.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект за целия програмен период не трябва да надвишава левовата равностойност на 1 000 000 евро, а минималният размер не трябва да бъде по-малък от левовата равностойност на 300 000 евро.

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.