1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Отпада забраната за улов на калкан както и за риболов в рибностопанските обекти, които се намират от 500 до 1500 м. надморска височина

Отпада забраната за улов на калкан както и за риболов в рибностопанските обекти, които се намират от 500 до 1500 м. надморска височина

С това приключват забраните за улов на риба и други водни организми през периода им на размножаване тази година

От  16 юни 2018 г. отпада забраната за риболов в рибностопанските обекти, които се намират от 500 до 1500 м. надморска височина, както и за улова на калкан в Черно море. С това приключват забраните за улов на риба и други водни организми през периода им на размножаване тази година.

Припомняме, че риболовният сезон за любители беше открит на 1 юни. Цената на седмичен билет е 4 лв., месечният е 8 лв., шестмесечният – 15 лв., а годишният – 25 лв. И този сезон децата до 14-годишна възраст и хората с увреждания могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет. Минималната глоба при извършване на незаконен риболов е 100 лв.

Апелираме за спазване на разпоредбите, защото отговорният риболов е гаранция за опазването на видовете в Черно море и за бъдещето на целия сектор!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.