1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Разработват електронни административни услуги по проект

Разработват електронни административни услуги по проект

В процес на разработка е и електронното издаване на удостоверение за регистрация на контролни и производствени горски марки

Разработване и внедряване в експлоатация на електронни административни услуги обсъждаха на обучение в Изпълнителна агенция по горите. Дейностите са част от проект за „Подобряване на обслужването на гражданите и юридическите лица и осъществяване на ефективен контрол върху дейността на задължените лица чрез реализиране и внедряване на електронни административни услуги”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

В изпълнение на проекта се разработва електронна система за регистрация на физически лица и търговци за упражняване на лесовъдска практика и за извършване на дейности в горски територии. В процес на разработка е и електронното издаване на удостоверение за регистрация на контролни и производствени горски марки.

С реализирането и внедряването на електронните административни услуги ще се повиши качеството на административното обслужване на гражданите и бизнеса и ще се осигурят ефективни механизми за контрол, осъществяван от Изпълнителна агенция по горите в областта на опазването, стопанисването и ползването на горските територии.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.