1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Задържани са рога от благороден елен, диво прасе и над 50 кубика дървесина на територията на РДГ – Велико Търново

Задържани са рога от благороден елен, диво прасе и над 50 кубика дървесина на територията на РДГ – Велико Търново

Извършени са общо 148 проверки за спазване разпоредбите на Закона за горите, лова и опазване на дивеча

През изминалата седмица горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново са извършили общо 148 проверки за спазване разпоредбите на Закона за горите, лова и опазване на дивеча. Проверени са обекти за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, ловци и други физически лица.

При съвместна акция със служители на РУ Полиция - Стражица и РУ Полиция  - Севлиево на пътя Камен – Николаево, община Стражица е спрян за проверка лек автомобил. В  купето му са намерени четири броя рога от благороден елен, а в багажника  - диво прасе. Водачът на автомобила не е представил разрешително и билет за лов. Не е намерено ловно оръжие. На лицето е съставен акт за нарушение на Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са лекият автомобил, рогата и дивото прасе.

В землището на село Стоките, община Севлиево е извършена проверка в имот, частна горска територия, за който няма издадено позволително за сеч през 2019 година. Установено е, че незаконно са отсечени 66  дървета от черен бор. Дървесината с обем над 50 плътни куб. м е задържана. По случая е образувано досъдебно производство. 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.