1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. АЗПБ предлага средства от Гаранционния фонд да бъдат пренасочени към мярка 121 от ПРСР

АЗПБ предлага средства от Гаранционния фонд да бъдат пренасочени към мярка 121 от ПРСР

Снимка:

Парите от НГФ няма да бъдат усвоени

Средствата от Националния гаранционен фонд (НГФ) трябва да се прехвърлят към мярка 121 от ПРСР, за да не бъдат върнати в Брюксел“ - това заяви Венцислав Върбанов, председател на Асоциация на земеделските производители в България по време на състояла се среща със земеделци от региона на Ихтиман.

„Средствата от Гаранционния фонд няма да бъдат усвоени, а е изключително важно да не връщаме пари в Брюксел. Същевременно има недостиг на бюджет по мярка 121 и над 850 проекта залежават в Държавен фонд „Земеделие“ почти година. Затова АЗПБ предлага средства от Гаранционния фонд да бъдат пренасочени към мярка 121 от ПРСР“, коментира още Върбанов.

Припомняме ви, че става дума за проектни инвестиции именно в приоритетните за сегашното управление браншове - зеленчукопроизводство, овощарство и животновъдство. Проектите бяха подавани в ДФЗ миналата година през месец юни и, според действащите наредби, трябваше да бъдат разгледани до октомври 2013 г. Многократно бе обещавано от министър Греков, че тези проекти ще бъдат разгледани до края на месец февруари, след това до края на март, до края на април, а последното обещание е за края на май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.