1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. България и Ливан ще работят за насърчаване промотирането на земеделски продукти

България и Ливан ще работят за насърчаване промотирането на земеделски продукти

Обсъдени са възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество

България и Ливан ще работят за  насърчаване промотирането на земеделски продукти, които да намерят добър прием съответно на българския и ливанския пазар. За това се договори министърът на земеделието, храните и горите  Румен Порожанов на среща с ливанския си колега министър Хасан Ал Лакис днес в Бейрут. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на земеделието и по-конкретно повишаване на стокообмена със земеделски стоки между двете страни, както и намаляването на митническите ставки при внос на млечни продукти и мед за Ливан.

В рамките на посещението си в Бейрут министър Порожанов се срещна още с министъра на телекомуникациите и председател на Асоциацията на търговско- промишлените палати на Ливан  Мохамед Шукейр и с Мохамед Салех, председател на Търговско-промишлената и земеделска камара на Южен Ливан. Бяха обсъдени възможности за организиране на дни на ливанския бизнес от областта на хранително- вкусовата промишленост в България през първата половина на тази година. Представянето ще бъде организирано под патронажа на Министерството на земеделието, храните и горите на България, със съдействието на Българо-ливанския бизнес съвет.  Министър Порожанов покани ливански фирми да вземат участие в следващото издание на международното изложение  Интерфуд & дринк, което ще се проведе през месец ноември в София. По време на срещата с министър Шукейр бяха обсъдени възможностите за инвестиции, като ливанският министър покани български фирми да инвестират в земеделието и хранително-вкусовата промишленост.

Министър Порожанов посети българския щанд на международното изложение Хорека,което се провежда от 2 до 5 април в гр. Бейрут. На щанда ни  се представят български продукти като сирене, мед, зеленчукови консерви, вино и плодови сокове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.