1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Четири ДГС с поръчки на луксозни джипове

Четири ДГС с поръчки на луксозни джипове

От значение са само резултатите от работата на стопанствата

Земеделският министър Десислава Танева обяви, че ведомството няма да спре обществените поръчки за скъпи джипове, обявени от няколко държавни горски стопанства, пише dir.bg.

Четири от шестте държавни горски предприятия - в Смолян, Габрово, Благоевград и Сливен, са обявили поръчки за луксозни високопроходими автомобили, всеки от който на стойност около 200 хиляди лева.

В изискванията на поръчката на Габрово е включен критерият за задължително наличие на кожен салон с климатизирани седалки за предните места. В Смолян изискват и монитори за задните места, и паркинг сензори с камера за обратно виждане.

Според директора на Южноцентрално държавно предприятие Ботьо Арабаджиев, няма нищо лошо в покупката на скъп джип, която е за нуждите на служителите, които се налагало често да пътуват.

"Коженият салон се поддържа по-лесно, а мониторите за задните седалки са заради честата кореспонденция, която трябва да водят пътниците", обяснява Арабаджиев.

„Джиповете са за скъп ловен туризъм", обясни министърът за земеделието Десислава Танева. Тя подчерта, че няма да спре обществените поръчки на горските предприятия и че ловният туризъм е скъп вид туризъм.

Земеделският министър обясни, че от значение са само резултатите от работата на стопанствата.

"Не, няма да спра поръчките. Всяко от тези предприятия е със съответните планове за работа със съответните планирани финансови резултати. МЗХ като принципал търси единствено и само резултатите. Ние търсим изсветляване на сектора, финансов резултат и мерките срещу незаконните дейности в горите. Всичко останало е въпрос на преценка на мениджмънт", категорична бе Десислава Танева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.