1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Д-р Лозана Василева: Расте интересът към прилагането на иновации в българското земеделие

Д-р Лозана Василева: Расте интересът към прилагането на иновации в българското земеделие

В в Единбург се проведе 11-тата Конференция за развитие на селските райони

“Иновациите са в основата на бъдещото развитие и прилагане на Общата селскостопанска политика. С особена сила това важи за политиката за развитие на селските райони в България, където през последните години интересът към трансфера на знания и иновации и въвеждането на нови високотехнологични решения в производството расте“. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева по време на 11-тата Конференция за развитие на селските райони на организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в Единбург.

Събитието осигурява форум, на който висши държавни представители имат възможността на високо ниво да споделят опит и знания относно политиката в селските райони в рамките на ОИСР.

„Изправени сме пред редица проблеми, които изискват новаторски решения. В съвременния свят, подходи прилагани в миналото в редица случаи вече не предоставят очаквания резултат“, подчерта  зам.-министър Василева на форума.

По време на конференцията бяха обсъдени значението на технологичните промени, създаването на работни места и икономически възможности чрез иновации и устойчивост на селските райони, както и иновационни решения за екологични и социални предизвикателства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.