1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Двустранно споразумение за водно сътрудничество предложи на Сърбия замeстник-министър Павел Гуджеров

Двустранно споразумение за водно сътрудничество предложи на Сърбия замeстник-министър Павел Гуджеров

Предстои документът да бъде подписан след провеждането на преговори между двете страни

Заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров участва във втората подготвителна среща за 23-я Икономически и екологичен форум на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), която се провежда в Белград. Водещата тема е „Управление на водите в региона на ОССЕ – повишаване на сигурността и стабилността чрез сътрудничество“.

В рамките на посещението си зам.-министър Гуджеров се срещна с Александър Весич, помощник министър, отговарящ за околната среда в министерството на земеделието и околната среда на Република Сърбия. На срещата бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в управлението на водите.

Павел Гуджеров връчи на сръбската страна предложение за двустранно споразумение за сътрудничество в областта на водите. Предстои документът да бъде подписан след провеждането на преговори между двете страни. Споразумението цели развитие и насърчаване на сътрудничеството в областта на интегрираното управление на водите, като основният фокус да е върху прилагането на изискванията за координация и сътрудничество на Рамковата директива за водите и Директивата за наводненията в трансграничните речни басейни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.