1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Експерти провериха проектно предложение за изграждане на къща за гости в гр. Нови пазар

Експерти провериха проектно предложение за изграждане на къща за гости в гр. Нови пазар

Предстои да бъдат проверени още 2 от общо 14 проекта

Експерти на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие"  извършиха проверка на проектно предложение в  гр. Нови пазар. Исканата финансова помощ е за преустройство на съществуваща сграда в къща за гости и ресторант, както и изграждане на детски кът. Общият размер на субсидията е 165 152 лв. 

Проектът е одобрен от Местната инициативна група "Каспичан-Нови пазар" и предстои да се разгледа от ДФ „Земеделие". Съвместните проверки на експертите от двете институции имат за цел да удостоверят съответствието между подадения проект и инвестиционното намерение на кандидата.

Собственичката на обекта обясни, че къщата е построена със собствени средства и не се е използвала. Тя посочи, че на първия етаж е предвидено да има кухня, складово помещение, ресторант и остъклен детски кът на двора. На втория етаж е предвидено да има 5 стаи за настаняване с общ капацитет от 10 места. 

В резултат от днешната проверка се установи, че на терена има съществуващ обект, който не се ползва от кандидата за лични нужди. Резултатът от проверката ще бъде предаден с доклад на ДФЗ,  който ще разгледа проектното предложение за допустимост и одобрение.

Предстои да бъдат проверени още 2 от общо 14 проекта, кандидатствали за развитие на туристически дейности. Поредността им се определя от медиите. Проверките и резултатите от тях се излъчват на живо във фейсбук страницата на министър Танева и могат да бъдат гледани тук: https://www.facebook.com/desitanevagerb/.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.