1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Европейският съюз удължи санкциите срещу Русия

Европейският съюз удължи санкциите срещу Русия

Надеждата за отварянето на руския пазар за европейските аграрни продукти и хранителни стоки се отдалечава още повече във времето

Европейският съюз удължи санкциите срещу Русия до 31 юли 2018 година. Мерките бяха въведени през 2014-та заради анексирането на Крим, както и заради конфликта в Източна Украйна.

Решението на държавните и правителствени ръководители от страните-членки на Съюза трябва да бъде одобрено, като това най-вероятно ще стане още преди края на годината. С това надеждата за отварянето на руския пазар за европейските аграрни продукти и хранителни стоки се отдалечава още повече във времето. Както е известно, Русия отхвърля исканията на Брюксел относно осъществяването на мирното споразумение от Минск и от своя страна удължава ембаргото. По всяка вероятност Москва и този път ще следва начертания си път. Въпреки това Русия ще участва в изложението за хранително-вкусовата промишленост в Берлин в края на януари, след двегодишно прекъсване. За участие в изложението са се записали редица големи държавни и частни руски предприятия, ориентирани към износа на храни. С това министърът се надява да допринесе за подобряване на отношенията между Москва и Брюксел в сектора на селското стопанство и хранителната промишленост. Според министъра доброто качество на руските продукти отваря добри перспективи за износа им към европейските държави. На изложението в Русия ще има общ щанд с площ от 1000 квадратни метра. Страната ще се представи със специалитети от дивеч и редки видове риба, сладкарски изделия и горски плодове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.