1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Конференция "Две години ОСП в България"

Конференция "Две години ОСП в България"

Търси се повишаване на обществената информираност

Дискусионна конференция на тема „Две години Обща селскостопанска политика на Европейския съюз в България” ще се състои днес в столицата. На събитието очакват министърът на земеделието и храните Валери Цветанов да говори за реалните ползи за нашето земеделие от прилагането на ОСП в България.

В конференцията ще участват журналисти от регионални медии, от специализирани издания, ресорни репортери от централните издания, земеделски производители и представители на техни организации от цяла България.

Друг акцент ще бъдат директните плащания на площ - очаква се участие на заместник-изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Мюхеттин Караоглан. В дневния ред е включена и дискусия с представител на ръководството на Национална служба за съвети в земеделието.

Целта на проекта е повишаване на обществената информираност за ОСП и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони – с акцент върху възможностите за повишаване на качеството на живот и разнообразяване на икономическите дейности в селските райони чрез ОСП.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.