1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Масирани проверки за незаконни дърва на територията на РДГ Пловдив

Масирани проверки за незаконни дърва на територията на РДГ Пловдив

Проверени са 70 частни имота

Масирани проверки за незаконна дървесина на територията на Регионална дирекция по горите – Пловдив, се проведоха през последните два дни. Съвместни екипи от служители на регионалната дирекция и МВР Сектор „Специализирани полицейски сили” извършиха проверка за съхранение на незаконно добита дървесина. Проверени са 70 частни имота на територията на с. Граф Игнатиево, с. Строево, с. Динк и с. Калековец – Община Марица, с. Голям чердак и с. Малък чердак – Община Съединение. Съставени са 6 акта за установяване на нарушения на Закона за горите за съхранение на незаконно добита дървесина.

В базите за съхранение на незаконно добити материали са задържани 8.5 куб. м дърва за огрев от акация. Преписките са изпратени в Районна прокуратура за проверка.

От началото на годината до момента от горските инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив са извършени общо 639 проверки, проверени са: 92 превозни средства, 16 обекта за добив на дървесина, 67 обекта за продажба на дървесина, 355 ловци, 51 риболовци и 78 други физически лица и имоти.

Съставени са 15 акта по Закона за горите и един по Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 17.5 пр.м3 дърва за огрев, 1 каруца, 1 моторен трион, 2 брадви, 3 други инструмента за дърводобив и 1 конска амуниция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.