1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Международният център за опазване здравето на дивеча стартира дейността си

Международният център за опазване здравето на дивеча стартира дейността си

Първото официално събитие в календара му ще бъде научен семинар

Сдружението с международно участие „Си Ай Си център за опазване здравето на дивеча”, което получи своята официална регистрация наскоро, стартира дейността си. Първото официално събитие в календара му - научен семинар "Обучение за надзор на болестите по дивеча – ролята на ловците", ще бъде открит в понеделник, 18 декември 2018 г. от 9:00 часа в хотел „RIU” в град Правец.

Двудневният семинар ще бъде открит от Бернар Лозе, почетен президент на Международния съвет по лова и опазването на дивеча CIC.


Международното средище на съвместните усилия на ветеринарната и ловната общност за ранна превенция на болестите по дивеча, е създадено по инициатива на България. Центърът е единствен по рода си в Европа, като има само още един такъв, опериращ в света - на територията на Канада.

Организациите, учредителки на сдружението, регистрирано в България „Си ай си център за опазване здравето на дивеча” са Международният съвет по лова и опазване на дивеча (CIC), Генералната асамблея на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) и Световната организация за здравето на животните със седалище в Париж OiE.

Партньори от българска страна са Изпълнителна агенция по горите и Българска агенция по безопасност на храните, като техните изпълнителни директори инж. Григор Гогов и д-р Дамян Илиев ще вземат участие в официалното откриване на семинара.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.