1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Ивелина Василева ще вземе участие в брифинг за успешното изпълнение на договори за продажба на предписани емисионни единици

Министър Ивелина Василева ще вземе участие в брифинг за успешното изпълнение на договори за продажба на предписани емисионни единици

Реализирани са проекти за енергийна ефективност на 77 публични обектa в страната на обща стойност 27 445418 лeва

Днес, 28 януари 2015 г. от 11:50 часа във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София ще се проведе брифинг на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и посланика на Република Австрия в България Н.пр. Роланд Хаузер. Поводът е успешното изпълнение на два договора за продажба на предписани емисионни единици (ПЕЕ) в рамките на Националната схема за зелени инвестиции.

Националният доверителен екофонд е създаден преди двадесет години с мисия да управлява средствата по първата суапова сделка „Дълг срещу околна среда“ между Република България и Конфедерация Швейцария.

Със средствата от продажба на ПЕЕ на Република Австрия са реализирани проекти за енергийна ефективност на 77 публични обекта в страната на обща стойност 27 445418 лeвa.

Един от тях е Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“.

По време на брифинга ще бъдат обявени резултатите от второто споразумение за продажба на предписани емисионни единици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.