1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Порожанов посрещна немски журналисти, които са у нас за партньорството на България на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

Министър Порожанов посрещна немски журналисти, които са у нас за партньорството на България на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

По време на визитата си те ще посетят винарски изби, мандри, розоварни и производители на плодове и зеленчуци

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов проведе среща с представители на немски медии, които са на посещение у нас във връзка с участието на България като страна-партньор на най-голямото селскостопанско изложение в света - „Зелена седмица“ в Берлин. По време на визитата си те ще посетят винарски изби, мандри, розоварни и производители на плодове и зеленчуци.

Министър Порожанов запозна журналистите със структурата на Министерството, като подчерта, че в нея са включени Българската агенция по безопасност на храните, както и управлението на националния горски и земеделски фонд. Той подчерта, че участието като страна-партньор на „Зелената седмица“ в Берлин през януари 2018 г. е добро начало на българското председателство на Съвета на ЕС. Според земеделския министър настоящата структура на Общата селскостопанска политика (ОСП) трябва да бъде запазена и през новия програмен период. „ОСП е доказала своето водещо място в развитието на земеделския сектор с балансирания си подход и комбинацията от подпомагане на земеделските производители чрез инструментите на Първи и Втори стълб“, допълни Порожанов.

По време на срещата министърът запозна немските журналисти с подготовката на страната ни за участието в „Зелена седмица 2018“. Като страна-партньор на изложението България ще се представи с щанд от 1 600 кв. м. На него ще бъдат изложени млечни и месни продукти, вина, мед, продукти от рози и др. Министър Порожанов подчерта, че това е добра възможност родните производители да завоюват нови пазарни позиции за продуктите си.

В отговор на запитване министърът на земеделието запозна журналистите с прилагането на Схемата за директни плащания, политиките на страната ни за инвестиции и подпомагане на земеделските стопани, както и с пазара на земеделските земи в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.