1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Танева ще открие българския щанд на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

Министър Танева ще открие българския щанд на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

Форумът ще се състои от 20 до 29 януари 2017 година

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие българския щанд на най-голямото в света Международно изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица`2017“ в гр. Берлин, ФР Германия. Форумът ще се състои от 20 до 29 януари 2017 година.

България участва за 28-ти път със свой собствен щанд с над 140 кв.м., където повече от 10 фирми ще изложат свои продукти. Сред продуктите, които ще могат да бъдат дагустирани от гостите на изложението са: храни по традиционни месни рецепти като Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“, „Кайсерован врат Тракия“, както и суджук, старец, пастърма,  малиново, капиново вино, био сокове и сиропи от ябълки, роза, арония, бъзов цвят, малини, био орехи, екологичен мед, сладка, сушени плодове, биволско, овче, козе и краве сирене, кашкавал, чай, подправки и др.

 
По време на посещението си в Берлин, министър Танева ще вземе участие в Срещата на върха на земеделските министри, която ще бъде подслов: „Земеделие и води – ключат за изхранването на света“.  В рамките на визитата си тя ще се срещне и с министрите на земеделието на Кралство Нидерланция,эфедерална провинция Долна Саксония и на федерална провинция Саксония. 

Изложението ще отвори врати за 82-ри път, където изложителите ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост. Страна-партньор на събитието тази година е Унгария.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.