1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Националният доверителен екофонд отчита дейността си на 3 юни

Националният доверителен екофонд отчита дейността си на 3 юни

В програмата е предвиден семинар на тема „Електромобилност и екоефективност"

На 3 юни, понеделник, Националният доверителен екофонд (НДЕФ) към МОСВ ще проведе годишното събитие за 2018 г. Всяка година НДЕФ публично представя отчет за дейностите за предходната година. Според данните от отчета през 2018 г. са изпълнени инвестиционни проекти на обща стойност над 5,5 млн. лв.

В програмата е предвиден семинар на тема „Електромобилност и екоефективност" за напредъка на Схемата за насърчаване на използването на електрически превозни средства, както и актуална информация за екологичните ползи и ефективността на електромобилите в опазване на околната среда. На събитието ще бъдат връчени и традиционните годишни награди за природозащита на името на Мими Праматарова. Тази година литературният конкурс за ученици е на тема „Топлинни острови - градове градини".

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще открие годишното събитие на НДЕФ в 11 часа, 3 юни (понеделник), в сградата на МОСВ на бул. „Мария Луиза" 22, зала „Европа". Наградите в конкурса ще връчи зам.-министър Николай Кънчев. Ще присъстват председателят на УС на НДЕФ Пенка Моллова-Смоленова и партньорите на екофонда в конкурса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.