1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Oбсъждане на нормативни промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Закона за арендата в земеделието

Oбсъждане на нормативни промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Закона за арендата в земеделието

Форумът ще се състои днес, от 11:00 часа, в институцията на омбудсмана в гр. София

Омбудсманът Мая Манолова свиква днес обсъждане на нормативни промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Закона за арендата в земеделието, пише focus-news.net. Това съобщиха от пресофиса на омбудсмана. Повод за това са десетките жалби на земеделски производители и собственици на земя от цялата страна, в които сезират Манолова за опити за злоупотреби и порочни схеми на отдаване под наем на плодородни имоти, без тяхното знание и съгласие. 

Проблемът възниква след направена промяна в Закона за арендата в земеделието, буквално в последния ден от работата на 43-тото Народно събрание. С нея отпада изискването за представяне на скица за имотите при регистрирането на договор за аренда в Агенцията по вписванията. Форумът ще се състои днес, от 11:00 часа, в институцията на омбудсмана в гр. София, на ул. "Георг Вашингтон“ №22.

Поканени да участват са всички заинтересовани страни – Министерството на земеделието, храните и горите, Агенцията по вписванията, Нотариалната камара, областната управа на Монтана, кметът на Община Вълчедръм, народни представители, браншови земеделски организации, земеделски производители и собственици на земи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.