1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отворени врати за селските райони в МЗХ

Отворени врати за селските райони в МЗХ

Национална изложба-базар с участието на ученици от професионалните гимназии от системата на министерството

Днес за втори път в МЗХ  се провежда Ден на отворените врати по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Експерти от Управляващия орган на Програмата и Разплащателната агенция ще консултират всички земеделски производители, представители на общини, бизнес организации и граждани, които са се записали за участие.

Аграрният министър ще открие и Национална изложба-базар с участието на ученици от професионалните гимназии от системата на ведомството от 15 часа. Изложба-базар ще продължи до 10 април и достъпът за граждани е свободен. Експонатите, които ще бъдат представени ще могат да се закупуват. В изложбата по традиция участват ученици от училищата по горско стопанство, дървообработване и вътрешна архитектура, както и представители от училищата по хранително-вкусови технологии.

В рамките на изложбата на 8 април и 9 април 2009 г. ще се проведе и Национален конкурс по горско стопанство и за проектиране на мебели, в които ще вземат участие 32 ученици от професионалните гимназии в системата на МЗХ.

От 11 часа в зала 300 на ДФ „Земеделие” ще се проведе среща между контактната група на протестиращите фермери и ръководството на ДФ „Земеделие”. На нея ще се обсъждат директните плащания за единица площ. В същия час във фонда ще се проведе „Ден на отворени врати”, където ще се обсъдят предложенията на Асоциацията на животновъдите в България за подпомагане на сектора.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.