1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Подписани са договори за 9,3 млн. лв. инвестиции в рибопреработвателни предприятия по Програмата за морско дело и рибарство

Подписани са договори за 9,3 млн. лв. инвестиции в рибопреработвателни предприятия по Програмата за морско дело и рибарство

С реализацията на проектите ще се разкрият над 130 работни места

Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство подписа 13 договора на стойност 9,3 млн. лв., с които ще се финансират проекти по  мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“. Одобрените инвестиции са насочени към изграждане на 9 нови рибопреработвателни предприятия и модернизация на 4 съществуващи фабрики.

С реализацията на проектите ще се разкрият над 130 работни места. Одобрените кандидати са поели ангажимент да въведат устойчиво управление на ресурсите и да постигнат максимална енергийна ефективност на предприятията. Най-много са проектите в област Пловдив - 3 (Пловдив и Панагюрище – 2 бр.), следват тези по Черноморието (Каварна, Несебър и Бургас) и по един в Монтана, с. Бенковски, Пирдоп, Пазарджик, София, Сливен и Шумен. Срокът за изпълнение на инвестициите е между една година и година и половина в зависимост от предвидените дейности.

Следващото отваряне на прием на проекти по мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“ от Програмата за морско дело и рибарство е предвидено за месец октомври тази година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.