1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Правителството прие допълнение на Правилника за прилагане на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия

Правителството прие допълнение на Правилника за прилагане на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия

Целта е подзаконовата нормативна уредба да бъде приведена в съответствие със Закона

Министерският съвет прие допълнение на Правилника за прилагане на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия. Целта е подзаконовата нормативна уредба да бъде приведена в съответствие със Закона. 
Предвижда се потребителските опаковки на тютюневите изделия, различни от цигарите и тютюна за ръчно свиване на цигари, да бъдат маркирани по подходящ начин, идентифициращ мястото и времето (датата) на производство на съответното изделие.
 
Производителите, вносителите и лицата, които внасят от друга държава - членка на Европейския съюз, или от държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или от Конфедерация Швейцария тютюневи изделия, различни от цигарите и тютюна за ръчно свиване на цигари, следва да представят в Министерството на икономиката необходимата информация. Тя включва цифрите и/или буквите от кода, идентифициращи датата на производство. Тази информацията следва да бъде представена не по-късно от 14 дни преди пускането на пазара на съответното тютюнево изделие. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.